Hozzávalók:
4 közepes csirkemell
4 vékony szelet edami sajt
4 szelet gépsonka
1 csokor petrezselyem
só, bors
A bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés (40 perc):
1. A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és óvatosan kiveregetjük.
2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és mindegyikre egy-egy szelet sonkát fektetünk.
3. A petrezselyem vastagabb szárrészeit eltávolítjuk, majd a leveles részeket rárakjuk a sonkára.
4. Végül a szeleteket befedjük sajttal.
5. A húst felgöngyölítjük, hústűvel összetűzzük. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
6. Tálaláskor a csirkemelleket átlósan félbevágjuk. Újburgonyával és fejes salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése